آشنایی با مفاهیم اولیه ی زبان سی شارپ

نوشته شده توسط:ارغوان | ۰ دیدگاه

آشنایی با مفاهیم اولیه ی زبان سی شارپ

زبان سی شارپ انتخاب مناسبی برای افرادی است که برای اولین بار با دنیای برنامه نویسی مواجهه دارند و در مورد قوانین و اصطلاحات و فضای این رشته، زمینه ی فکری بخصوصی ندارند.

از جمله مسائلی که در حین مطالعه ی مباحث برنامه نویسی حساسیت بر انگیز می باشد، اصطلاحات خاص و نمادین به کار رفته است. دلیل این موضوع، این است که در علم برنامه نویسی، مدل های جدیدی از زبان ساخته شده اند و این اصطلاحات نیز در ادبیات مخصوص هر زبان خلق شده. در مطالعه ی علم روانشناسی، زبان جدیدی خلق نشده و شروع مطالعه ی این علم می تواند به مراتب ساده تر باشد اما هنگامی که شما شروع به برنامه نویسی می کنید لازم است تا گام به گام، با ادبیات علم برنامه نویسی نیز آشنا شوید تا بتوانید تصویرسازی های ذهنی کامل تری درباره ی مسیر پیش روی خود داشته باشید.

به طور مثال اولین جمله ای که می توان در توصیف و معرفی زبان سی شارپ گفت این است که؛

سی شارپ یک زبان شیءگرا و سطح بالا از خانواده ی زبان های چارچوب دات نت شرکت مایکروسافت است.

در این جمله برای افرادی که دارای زمینه ی خاصی نیستند، حداقل 4 اصطلاح وجود دارد که خود نیاز به توضیحات بیشتری دارند.

زبان شی گرا چیست؟

به برنامه نویسی شی گرا به طور خلاصه OPP  گفته می شود. برای درک این مفهوم باید به مطالعه ی تاریخچه ی برنامه نویسی بپردازیم. قبل از به وجود آمدن زبان های شی گرا، از زبان های رویه ای برای برنامه نویسی استفاده می شد. برخی زبان های رویه ای همچنان نیز مورد استفاده قرار می گیرند. رویه به معنی توالی یا تسلسل می باشد. در زبان رویه ای لازم است اطلاعات را طبق مقدمات پیش برد و هیچ کدام از اطلاعات مستقل نیستند. شبیه این که همیشه برای بودن مفهوم نیازمند یک مفهوم دیگر باشید و مجبور به یدک کشیدن یک بار اضافی و تکراری باشید.

طبقه بندی مفاهیم در برنامه نویسی از اهمیت زیادی برخوردار است و این کار با هدف هر چه انتزاعی کردن فرمول ها صورت می گیرد. این مفاهیم می توانند به صورت متغیر یا نماد های ریز و درست یا اصطلاحات خاص ظاهر شوند.

هر چه در دسته بندی مفاهیم به پارامتر ها یا ویژگی های ریز تری توجه شود، دقت ساختار زبان، یا کد نوشته شده نیز بیشتر خواهد شد. حرف زدن با ماشین ها و درخواست از آن ها برای اجرای یک دستور بسیار متفاوت با حرف زدن با یک انسان می باشد و بیشتر اصطلاحات ارائه شده در برنامه نویسی نیز در جهت درک ذهن کامپیوتر هستند. در واقع زمانی که معنی هر اصطلاح را مطالعه می کنید، در حال درک این موضوع هستید که کامپیوتر یا ماشین پیش روی شما به چه شکل دنیای اطراف خود و ورودی ها را درک یا تجزیه و تحلیل می کند.

زبان شی گرا یا opp  مختصر کلمات object_oriented programming است و به عنوان یک شیوه ی برنامه نویسی شناخته می شود. ساختار این شیوه مبتنی بر شی می باشد و شی، بیان انتزاعی برای توصیف ویژگی توابع و داده های به کار رفته در این شیوه می باشد. در این شیوه، داده ها به صورت سمبل یا شی در کنار یکدیگر قرار می گیرند و به صورت واحد یا مجموعه، مستقل عمل می کنند. هر مجموعه نسبت به بقیه ی داده های برنامه مستقل یا کپسوله است و خود مختار عمل می کند.

به این ترتیب داده هایی که درون آن مجموعه یا شی خاص نیستند نمی توانند بر ساختار آن تاثیر بگذارند.

زبان شی گرا چگونه ایجاد شد؟

زبان شی گرا در نتیجه ی توجه افراد به ساختار ذهن انسان شکل گرفت. ما اطلاعات را از محیط پیرامون خود به صورت رویه ای یا خطی دریافت نمی کنیم بلکه قادریم مباحث را طبقه بندی و مستقلا ذخیره کنیم یا به صورت پازل در کنار یکدیگر قرار دهیم. این توانایی می تواند با تمرین هایی گسترش پیدا کند و باعث شکل گیری ذهنی تحلیل گر و قوی شود که می تواند به بررسی مسائل و مفاهیم پیچیده تر بپردازد. به طور مثال نحوه ی اندیشیدن یک کارآگاه به یک پرونده ی پیچیده ی جنایی. نمونه ای از افرادی که این توانایی در ذهن آن ها بسیار پیشرفته شده افرادی هستند که دچار اوتیسم می باشند. در مورد این افراد می توان گفت که دنیای فعلی ما قادر به پذیرش نوع نگاه آن ها به داده های محیط نیست و به همین علت در ارتباط با دیگران دچار مشکل می شوند.

آشنایی با اصطلاح کپسوله

کپسوله سازی زمانی که در علم رایانه مورد استفاده قرار می گیرد به معنی لفافه سازی و مخفی کردن مکانیزم داده های سازنده ی نرم افزار می باشد. این اطلاعات در پشت رابط کاربری یا محیط برنامه پنهان می شوند. این کار باعث می شود تا کاربر نرم افزار، صرفا از قابلیت های موجود در آن استفاده کند و این که قابلیت ها یا دکمه ها چگونه کار می کنند، از چشم او پنهان بماند.

مخفی سازی یا کپسوله باعث می شود تا هر بخش، قابلیت یا دکمه مستقلا به کار خود بپردازد و برای کار کردن نیازی به ارتباط گرفتن با همه ی اجزای دیگر برنامه نباشد.

کپسوله سازی در برنامه نویسی شی گرا به چه معناست؟

زمانی که شما قصد دارید یک هویت یا موضوع خاص را به کمک کد ها بنویسید، لازم است تا ویژگی های مختلف آن را در ابتدا بشناسید و به صورت فهرست تهیه کنید. هر چه تعداد بیشتری از ویژگی ها را فهرست کنید، خروجی کار شما دقیق تر و با جزئیات بیشتری خواهد بود. به طور مثال اگر قصد دارید یک برنامه درباره ی یک غذا بنویسیم. خروجی یک غذا صرفا می تواند درون یک ظرف جای بگیرد اما مسیر شکل گیری این غذا و کار هایی که برای درست کردن آن انجام شده یا ویژگی های فیزیکی و دینامیکی خاصی که مواد درون آن دارند، مثل درجه ی سفتی و نرمی مواد درون غذا، همه از ویژگی های ریز و منحصر به فردی می باشند که در حالت عادی به آن ها اشراق نداریم.

اگر شما قصد دارید یک کد برای ویژگی های یک غذا برای یک بازی یا ماشین غذاسازی بنویسید لازم است تا در مورد این ویژگی ها فکر کنید اما این را باید بدانید که تمام این ویژگی ها لزوما برای کار شما مفید نخواهند بود و نیازی به استخراج تمام اجزا نیست. به این ویژگی های انتخاب شده توسط کد نویس، ویژگی های عمومی یک کلاس می گویند. پارامتری که می توان در انتخاب این ویژگی ها در نظر گرفت این است که بیننده یا فردی که قصد دارد از نرم افزار شما استفاده کند لازم است تا در معرض کدام دسته از وِیژگی های آشکار آن غذای خاص قرار بگیرد.

    هیچ نظری تا کنون برای این مطلب ارسال نشده است، اولین نفر باشید...