تعبیر خواب احساس افسوس
نوشته شده توسط:ارغوان در فهرست تعبیر خواب » احساسات | ۱۱ بهمن ۱۳۹۹ - ۰۱:۰۴ | ۰ دیدگاهتعبیر خواب افسوس
بسیار اتفاق می افتد که در رویا های خود، یکی از احساسات و حالات انسانی ها به صورت افراط تجربه کنیم. به طوری که پس از بیدار شدن نیز این احساس منفی در ما ادامه داشته باشد. افسوس خوردن می تواند با احساس فقدان مرتبط باشد. در واقع احساساتی که در رویا تجربه می کنیم، دارای نقش کلیدی در تعبیر رویاهای ما هستند. آن ها مشخص می کنند که هم اکنون و بر خلاف آن چه که در زندگی بیداری به آن تظاهر می کنیم، با چه احساسات و مشکلاتی دست و پنجه نرم می کنیم.
حسرت، افسوس یا پشیمانی یک واکنش منفی انفعالی در مقابل نعمت یا امتیاز گذشته و از دست رفته است. حسرت یک نوع غم است که انسان آن را زمانی که احساس از دست دادن فایده و امتیازی را داشته باشد تجربه می کند، حسرت یعنی ندامت و اندوه شدید بر آن چه از دست رفته باشد و امکان بازگشت آن نباشد.
حسرت و پشیمانی حالتی است که در آن گفته می شود :" ای کاش یک شکل دیگر انجام داده بودم." "ای کاش این کار را نمی کردم." حسرت یک موقعیت روانی- ادراکی منفی است شامل سرزنش کردن خود به خاطر نتایج بد، احساس غصه یا از دست دادن چیزی و یا داشتن آرزو برای بازگرداندن کاری است که در گذشته انجام شده است.
برای جوانان، حسرت خوردن تجربه ای دردناک است، اما می تواند احساسی سودمند نیز باشد، چرا که رنج ناشی از حسرت، منجر به تمرکز مجدد و دنبال کردن یک مسیر جدید و گرفتن تصمیم درست می شود. در واقع هر قدر فرد فرصت اندکی برای تغییر موقعیت داشته باشد امکان این که حسرت وی تبدیل به فکر و استرس مزمن شود و جسم و روان او را به هم بریزد بیشتر است.
بر اساس مطالعات انجام شده، در کوتاه مدت افراد بیشتر حسرت کارهایی را که انجام داده و اشتباهاتی را که مرتکب شده اند می خورند اما در بلند مدت حسرت کارهایی را که انجام نداده اند دارند؛ مثلاً فرصتی که برای دوست داشتن کسی از دست داده اند و یا آن قدر کار کرده اند که فرصت نداشته اند در کنار خانواده باشند.
تجربه ی چنین احساسی در رویا می تواند با احساسات سرکوب شده مرتبط باشد. مثل کار هایی که از انجام آن ها جلوگیری کرده اید یا احساساتی که زمانی برای شما اهمیت داشته اند اما از بیان آن ها خودداری کرده اید. این رویا از شما می خواهد تا منشا این ترس ها را شناخته و به مبارزه با آن ها بپردازید.
بر اساس تحقیقات، حسرت می تواند به استرس مزمن منتهی شود و تأثیر منفی بر عملکرد هورمون ها و سیستم ایمنی بدن بگذارد و فرد نتواند در مقابل رویداد های استرس زای زندگی ایستادگی کند. حسرت می تواند از یک طرز فکر خلاف واقعیت نشأت بگیرد، یعنی هر قدر تجسم کردن یک نتیجه ی متفاوت آسان تر باشد، بیشتر احتمال دارد فرصت از دست رفته را داشته باشیم.
برای مقابله با احساس حسرت، عملکرد آن را مهار کنید. حسرت نیز مانند تمام احساسات دیگر برای بقا عملکردی دارد و شیوه ای است که مغز از طریق آن می گوید نگاه دیگری به انتخاب های خودمان بیندازیم. حسرت، سیگنالی است که نشان می دهد ممکن است رفتار های ما عواقب منفی در پی داشته باشند، هم چنین می توان گفت حسرت، علت اصلی تصمیم گیری افراد معتاد برای ترک مواد مخدر است. برای مهار حسرت، اگر کاری هست که برای تغییر موقعیت می توانید انجام دهید، دست به کار شوید.
به این ترتیب می توان گفت، تجربه ی احساس حسرت در رویا می تواند، به یک فقدان اساسی در درون شخصیت رویابین اشاره داشته باشد. این رویا از شما می خواهد تا به گذشته ی خود مراجعه کرده و بررسی کنید که چه اتفاقی این احساس را در شما به وجود آورده است؟ چگونه می توانید غم حاصل از این اتفاق را درک و هضم کنید؟
نظرات
ارسال نظر